Ikerterhesség

Ikerterhesség

A terhesség nagyszerű dolog, azonban gyakran kis ijedtséget okoz, amikor a pár megtudja, hogy ikreik lesznek. A kezdeti megdöbbenést öröm majd kétségek váltják fel. És felmerülnek a kérdések: Egészségesek lesznek? Hogy fogom megszülni őket? Hogy fogom felnevelni őket? Elég nagy a ház?…
Amikor a kismama megtudja, hogy ikreket vár, első dolga, hogy utánanéz mi vár rá. Bárhol kerestem, nem találtam ikerterhességről szóló kimerítő útmutatót, ezért hiánypótlóként fogadd tőlem ezt a könyvet nagy szeretettel!

“Az ikerterhességek a szülések 1-2 %-át teszik ki. Az ikerterhességre való hajlam öröklődik, tehát, ha a családban előfordult már ikerszülés, akkor nagyobb az esély arra, hogy te is ikreket hozz a világra. Az ikerterhességek száma az utóbbi időkben a meddőségi kezeléseknek köszönhetően növekedett.”

“A terhesség ikrekkel is terhesség, bár a jellemzői az ikrek esetében erőteljesebbek. Előfordulhat, sőt biztos, hogy a kezdeti rosszullétek hevesebbek lesznek, gyorsabban növekszik majd a pocakod, a laboreredményeid is eltérhetnek a normál terhességben tapasztaltaktól, a méhnyak és a hasfal is nagyobb terhelést kap, a szülés is megindulhat korábban, és szoptatni is két (vagy több) babát kell majd.”

“Számos ikerterhességről szóló cikkben csak az ikerterhesség problémáiról van szó. Nyilván nagyobb kockázattal és több komplikációval járhat, ha két emberke növekszik ott, ahol egy magzatra van minden kialakítva, ezért az ikerterhesség hazánkban veszélyeztetett terhességnek számít. A sima terhesség alatt is folyton azon izgul az ember, hogy nehogy legyen valamilyen probléma. Az ikerterhesekbe pedig még inkább belesulykolják ezt a hozzáállást. Ha arról szeretnél olvasni, hogy milyen problémák adódhatnak ikerterhesség alatt, akkor be is zárhatod a dokumentumot, mert célom nem az, hogy elijesszelek. Erről bárhol olvashatsz, ha beírod a böngészőbe, hogy „ikerterhesség”.

részletek az Ikerterhesség c. e-book-ból

 A tartalomjegyzékből:

1. Milyen gyakori az ikerterhesség?
2. Egypetéjű, vagy kétpetéjű ikrek? Mi a különbség?
3. Te jó ég, ikrek!
4. Az ikerterhesség fontos mérföldkövei
5. Ikrekkel a szülőszobán
6. A vajúdás
7. A szülés lehetséges módjai
8. A gyermekágyas időszak
9. Élet az ikrekkel
10. A szoptatás
11. Anya lettél (ráadásul duplán)

Ha érdekel a folytatás:

Iratkozz fel az „Egészséges terhesség hétről hétre” e-mail sorozatra, amelynek keretein belül hétről hétre hasznos tanácsokat kaphatsz és nyomon követheted terhességed és magzatod fejlődését.

Ráadásul két e-könyvet is kapsz ajándékba:
„Amit minden kismamának tudnia kell a szexről”
és az „Ikerterhesség” c. könyveket!

Vezetékneved*
Keresztneved*
E-mail címed*
Hány hetes terhes vagy? *

 

 

A bejegyzés címkéi:

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>