A terhesség nyavalyái

A terhesség nyavalyái

A terhesség az elején egy óriási öröm, amikor megtudod, hogy egy kis élet fejlődik benned, amikor először megérzed a kis rúgásait. A végén meg azért öröm, mert megkönnyebbülsz. A rosszullétek, lábdagadás, gyomorégés, fogínyvérzés, striák mellett további utálatos dolgok is előfordulnak, aminek csak a szülés vethet véget, vagy még az sem.

A libidó változása

A terhesség elején minimálisra csökken, vagy el is múlik a vágy. A második harmadban viszont egyre érzékenyebb lesz a tested a szexre. Szülés után pedig ki tudja mikor rendeződik a szexuális életetek.

A nem szeretem vizsgálatok

A méhszájvizsgálat is ezek közé tartozik. Szerencsére, ha nem vagy veszélyeztetett terhes, nem sűrűn kerül rá sor. Túlhordás esetén az amnioszkópia sem egy leányálom. Ekkor egy kis csövön át bekukkantanak a méhszájadon keresztül a bébihez lámpával, hogy megnézzék milyen színű a magzatvíz. Ha zöldes, akkor mehetsz azonnal szülni. De maga az amnioszkópia is beindíthatja a szülést. Nekem mindkét gyermekem e vizsgálat után gondolta úgy, hogy most már világra jön.  A vizsgálat után néhány órával megérkeztek az első méhösszehúzódások.

Olyan vagyok mint egy asztmás bálna

A terhesség vége felé a teltségérzet majdhogynem elviselhetetlen (na jó, ez enyhe túlzás, de kellemetlen az biztos). Szuszogok, nem bírom felhúzni a cipőmet, ha leülök, szétfolyok a fotelban mint egy óriási amőba. De nem kell izgulni, a hetek gyorsan telnek (amit bizony te nem úgy érzékelsz) és a szülés után minden a régi lesz.

Mindenki okoskodik

Látva gömbölyödő pocakodat, egyre többen akadnak akik nem bírják megállni, hogy ne adjanak valamilyen kéretlen jó tanácsot, vagy a rosszabb, amikor a saját terhességük és szülésük szörnyűségeiről kezdenek el beszélni.

Folyton a klotyót járom

Kellemetlen lehet, folyton bárhova mész a mellékhelyiséget keresgélni. Én az utolsó harmadban, csak olyan helyre mentem, ahol biztosan tudtam, hogy van a közelben toalett. A húgyhólyag eléggé nyomódik már ilyenkor és ha nincs is tele (meg se tud rendesen telni, mert alig van helye), akkor is pisilési ingert generál. A vizeletvisszatartási gondokról meg jobb, ha nem is beszélek…

Amikor egyre többet kérdezed magadtól, hogy mikor lesz már ennek vége, akkor jöjjenek a terhesség előnyei. Nézd az érem másik oldalát a következő bejegyzésben:

A terhesség előnyei

Kapcsolódó bejegyzések:

4 mozgásforma a terhesség idejére

 

Egészséges terhesség hétről hétre

Nem kell kettő helyett enni

 

 

 

A bejegyzés címkéi: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>